Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΟΧΙ στη συγκέντρωση λαθρομεταναστών στο Ελληνικό, ΟΧΙ στη γκετοποίηση της παραλίας

γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου Έρχονται «θύελλες». Αιτία της αναταραχής, η ανεύθυνη απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει στο Ελληνικό, στο χώρο του πρώην αεροδρομίου αλλά και της πρώην αμερικανικής βάσης, κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, επεκτείνοντας το ήδη υπάρχον, αλλά και δημιουργώντας κέντρο «πρώτης υποδοχής». Οι συνέπειες της κυβερνητικής αυτής μεθόδευσης, θα είναι η δραματική κλιμάκωση της εγκληματικότητας, η μείωση της τιμής των ακινήτων, η πτώση της εμπορικής κίνησης, αλλά και η γενικότερη υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της παραλίας.

Όλα αυτά, μέσα στον αστικό ιστό, σε μια περιοχή με υψηλό επίπεδο ζωής και υποδομές πολύ καλύτερες του μέσου όρου. Όλα αυτά, την ώρα που κάποιοι μιλούν για επενδυτική αξιοποίηση του «φιλέτου» του πρώην αεροδρομίου και αντί να καταστούν το χώρο ελκυστικό για όσους θέλουν να μετάσχουν στην αξιοποίησή του, τον υποβαθμίζουν αισθητά, μετατρέποντάς τον σε γκέτο. Όλα αυτά παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι οι υποδομές για την κράτηση & υποδοχή λαθρομεταναστών, δεν θα δημιουργηθούν μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας και των άλλων πόλεων.
«Σκότωσαν» λοιπόν χέρι-χέρι με κτηματομεσιτικά συμφέροντα κάποιοι το κέντρο των Αθηνών και τις όμορφες συνοικίες του και έβαλαν στο μάτι την παραλιακή. Η κυβέρνηση, καταστρατηγώντας τις δεσμεύσεις της, δημιούργησε ήδη προβλήματα στο Μοσχάτο και έχει βαλθεί να «ξεκάνει» το Ελληνικό, την Αργυρούπολη, τον Άλιμο, τη Γλυφάδα, αλλά και παρακείμενες περιοχές που και αυτές θα υποστούν τις συνέπειες, όπως το Παλαιό Φάληρο και τη Βούλα. Στο πολιτικό γραφείο του κ. Χρήστου Παπουτσή, δεν «ενδιαφέρονται» για την παραλία. Ο κ. υπουργός, δεν εκλέγεται εκεί, δηλαδή στη Β' Αθηνών. Εκλέγεται στην Α' Αθηνών...
Όμως, είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Παπουτσής. Μάλλον δεν το έχει αντιληφθεί. Ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο υπουργός τον βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που ο τελευταίος κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναδεικνύει την αλαζονία του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τον εγγενή σταλινισμό της νοοτροπίας του και της πολιτικής του πρακτικής. Έπονται και ερωτήσεις και από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, όπως μάθαμε, ομολογουμένως με ικανοποίηση.
Καιρός λοιπόν να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι οι κάτοικοι θα αντιδράσουν. Ήδη οργανώνονται σε υπερκομματική βάση, ζητώντας την αγωνιστική συνδρομή ΟΛΩΝ, στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τους λαθρομετανάστες, τον βραχίονα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, από την περιοχή τους. Στον αγώνα τους, οι κάτοικοι θα βρουν συμπαραστάτες παντού. Ανεξαρτήτως πολιτικής λογικής & κομματικής προτίμησης, ανεξαρτήτως ηλικίας, οι κάτοικοι της παραλίας έχουν ήδη αρχίσει να πλαισιώνουν τις γραμμές του αγώνα με αγωνιστική διάθεση. ΟΛΟΙ ενημερώνονται και αντιλαμβάνονται ποιο είναι το διακύβευμα: είναι η ίδια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους.
Αρνούνται λοιπόν οι κάτοικοι της παραλίας να ζήσουν μέσα σε ένα γκέτο, να δουν τη ζωή τους να στοιχειώνει από την παρουσία προσώπων που πολλάκις έχουν αποδείξει ότι δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή και τις γυναίκες και γενικότερα, δεν μοιράζονται με εμάς τις ίδιες αξίες. Ένα βροντερό ΟΧΙ λοιπόν στον εποικισμό της παραλίας από τριτοκοσμικές ορδές και ένα ανεπιφύλακτο ΝΑΙ στον ανένδοτο για τη σωτηρία των πόλεών μας. Καλή συνάντηση λοιπόν στα μετερίζια του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου