Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία του 97χρονου στο Ηράκλειο - 4 αλλοδαποί τον στραγγάλισαν για 300 ευρώ

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας η ανθρωποκτονία του 97χρονου, στο Βενεράτο του Ηρακλείου, στις 25 Μαΐου 2011.
Ο 97χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, φαίνεται πως είχε αναγνωρίσει τους δράστες και θα κατέθετε στις αστυνομικές αρχές, καθώς οι 4 αλλοδαποί είχαν επιχειρήσει να τον ληστέψουν και στις 22 Μαϊου, τρείς ημέρες πριν τον δολοφονήσουν.

Οι δολοφόνοι του, αφού έδεσαν τα χέρια και τα πόδια του, τον στραγγάλισαν χρησιμοποιώντας μία μαξιλαροθήκη κι ένα λευκό σκοινί. Του σκέπασαν το πρόσωπο με το κάλυμμα του κρεβατιού και συνέχισαν να ψάχνουν ντουλάπια και συρτάρια αναζητώντας χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα για να πάρουν μαζί τους. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα: 4 αλλοδαποί ηλικίας 19, 24, 25, 33 χρόνων και 2 Έλληνες ηλικίας 42 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ανθρωποκτονία, ληστεία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Σύμφωνα με την Ασφάλεια, το κίνητρο ήταν η ληστεία. Οι δύο Έλληνες κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στον σχεδιασμό της δολοφονίας, ενώ οι αλλοδαποί για την εκτέλεση της δολοφονίας.
Μάνος Μεϊμαράκης
www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου